Instellingen

Een schildering passend bij de doelgroep, het creëren van een fijne leefomgeving.

De boom in de hal van de afdeling valt gelijk op. In de boom hangen fotolijstjes van de bewoners, dit zorgt voor meer gezelligheid en samenhorigheid.

Een gang in een instelling kan vaak wat fleurigs gebruiken. In dit geval is het thema ‘jungle’ goed gebruikt. De bloemen mochten wel een beetje knallen, door de rustige ondergrondkleur is het toch één geheel.

Voor deze snoezelruimte in Rotterdam mocht ik helemaal los. Het thema dat ik kreeg was 1001 nacht. Ik moest rekening houden met alle objecten die in de ruimte staan en uiteraard de opvallende kleuren hiervan. De ruimte moest ook in het donker interessant zijn, dit heb ik opgelost door glow-in-the-dark-verf te gebruiken. Ook moest ik een wit vlak openhouden voor het projecteren van de beamer> Dit zie je als ‘droomwolkje’ uit de wonderlamp. Veel snoezelplezier!

Op de kamer van een bewoner mocht ik dit Toscaanse uitzicht schilderen. Dit vanwege zijn roots en meer beleving in zijn kamer.

Op basisschool ‘de Bolderik’ mocht ik deze vrolijke letterboom schilderen in stijl van hun lesmateriaal (de schatkist). Leerzaam en het is erg uitnodigend voor de kinderen van groep 1 en 2. Geweldig om te zien hoe ze hard mee roepen als de juf de letters aanwijst!

Op de dagbesteding mocht ik deze grote boom schilderen. Door een achtergrond toe te voegen geeft het de schildering veel diepte en maakt het de ruimte juist niet kleiner (wat veel mensen denken). Door wat vlinders, lianen en een papegaai op andere wanden terug te laten komen waan je je in de jungle.

Het rode waterbed stond nog niet tegen de wand, maar hier moest ik wel iets mee… Het thema Disney was al door de leidinggevende gekozen. Ik heb daarom het hoofdbord bedacht met hierover ‘hangend’ de Disney-figuren. Je beland als ware in een droom.

Op een afdeling van een zorginstelling vinden mensen het fijn om wat herkenningspunten te hebben en het gevoel van buiten te krijgen. Dit heb ik door deze schildering hopen te creëren. Door met de bewoners te overleggen hebben we van ieder er iets in verwerkt.